Cowboy Dreams

Sadla om till western!

Har man en häst kan man ha flera..

Nej, detta är inte ett inlägg som behandlar hästen som flockdjur, bara en privat inställning.

Jag är ju med häst igen, en hemskt trevlig och lättriden quartervalack vid namn Mighty, som är installerad på bete nära oss här ute i Nacka. För bekvämlighetens skull valde jag ett bete med fullskötsel och betalar för tillsyn över sommaren. Men i höst behöver jag ju stallplats och när man letar inom närområdet är det inte lätt att hitta något som sammanfaller med min syn på hästhållning, nämligen daglig utevistelse i stora hagar med många andra hästar, och en lugn stallmiljö utan spring. Jag vill ju dessutom helst ha halm som strö, men det har jag förstått är nästan en omöjlighet här runt stockholm pga utrymmesbrist.

Nu har jag hittat ett stall som jag tror skall passa, relativt nära oss i Vendelsö, men mycket bra ridvägar, ridbana och roundpen på gården och ridhus inom bekvämt ridavstånd. Dock är det ett kollektivskött stall, vilket innebär arbetsinsats och daglig närvaro, och då infinner sej tanken att “skall vi ändå vara där dagligen kan vi lika gärna ha två hästar, det är roligare”. Och nu tror jag att vi hittat en häst till som kan passa även Mathias, en stor ranchtyp av quarter, allroundutbildad och stabil. Dessutom nära släkt med min Smulan, som sonen red tornerspel på.Vi väntar på besiktningen, sen skall jag tillkännage namn och leverantör ;)

Och har man två hästar vill man kunna köra dom ihop. Med min trotjänarvolvo får jag bara dra 1500 kg på B-kort och 1600 på BE, så det är inget alternativ. De största personbilarna på marknaden får dra kanske 1800 kg med BE, vilket innbeär en lastvik på 800-900 kg. Inte heller något alternativ.
Hästbussar för B-kort då? Jo, fina och lyxiga som bara den, men sällan lastvikt på mer än 900 där heller… Men nu har vi hittat en litet hembygge på en Renault, med lastvikt 1250 kg! Och dessutom ingen jobbig ramp utan bara dörrar för inlastning. Precis som jag vill ha det!

Så plötsligt är jag tillbaka på banan, två bra hästar (hoppas jag) och inget hjärta i halsgropen när man är ute och kör. Bara att leta rätt på lite kokurser för mej och träning i Mounted Shooting för Mathias!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Posted on: Thursday, June 17th, 2010 at 9:43 am

Posted in: Allmänt

Tags: , ,

Search