Cowboy Dreams

Sadla om till western!

Lösdrift med ridhus

Skall vi ha hästen i box eller på lösdrift?

Lösdrift, alla gånger, är mitt svar.
På mina ledarskaps-och hästhanteringskurser kommer vi alltid tillbaka till frågan hur man skall minimera stress hos hästen. Att vi människor jobbar med vårt förhållningssätt till hästen, vårt kroppsspråk och vårt ledarskap i all ära, men en pga sin miljö stressad häst är alltid svårare för oss att hantera än en som får leva hästliv, hur rutinerade hästmänniskor vi än är.
Och den mest “hästlika” miljön är ju att flocken är tillsammans dygnet runt, med fri (begränsad) tillgång på lågvärdigt stråfoder på en så stor areal så de kan få möjlighet att röra sej tillräckligt mycket, träna flykt och kunna välja sitt eget behov av utrymme i flocken.
Sen tillkommer våra (eller djurskyddsmyndigheternas) värderingar och önskemål, på ligghall, torra ytor och vatten i hoar, vilket knappast skadar hästen men inte heller hör till deras grundbehov.

Men de mänskliga behoven av bevämlighet stämmer sällan med de lösdriftsanläggningar som finns. Ofta har man inget bra plats att sköta om hästen före och efter ridning, att förvara utrustning och ombyteskläder eller tvätta av sej och gå rentav gå på toaletten om man är många timmar i stallet. Man kanske vill kunna träna året runt, och det finns sällan ridhus på lösdriftsanläggningar.
Vi har haft tur och hittat en lösdrift som har allt detta och just nu har vi fått ett par platser lediga. Så om du både vill kunna rida och träna din häst året runt på ett bekvämt sätt och hålla den på ett så naturligt sätt, hör av dej!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Posted on: Friday, April 1st, 2011 at 4:15 pm

Posted in: Allmänt

Tags: , ,

Search