Cowboy Dreams

Sadla om till western!

Quinto är hemma! Och lastbilen fungerar jättebra.

Så var årets upplaga av High Chaparall över, vi kom hem igår kväll efter en lika hektisk vecka som vanligt. Men för varje år flyter allt lite bättre tror jag. I år var jag ju “bara” speaker igen, efter att ha provat på som tävlingsledare året innan. Jag är ju tillsammans med Ulf “skyldig” till tävlingsprogrammet och propositionen för året och där lärde vi oss nog lite nytt i år också, tack vare input från inlejda tävlingsledaren Monica Widh från Skåne. Så nu skall vi förhoppningsvis sätta oss ned snart och utvärdera inför nästa års tävling med årets tankar och erfarenheter kvar i minnet.

Men det jag tänkte berätta är att vår nya häst har kommit hem, ännu en ranchhäst av modellen jag gillar med ordentlig höjd, välbenad och för rasen stora hovar, bra ansatt hals och långa liggande bogblad. Inte en liten “racer” alltså, utan en större allroundquarter med bra gångarter. Vi tog ju lastbilen till Chappen och hämtade hästen hos Tommy Arvidsson igår på vägen hem, Quinto är gotlandsuppfödd från början och stod hos Tommy i träning, så grunderna för roping är lagda.

Jag fick börja med att sätta på en tappsko fram vilket inte var några problem, det är en godmodig och cool häst som verkar tänka efter när det händer något nytt, tex provade vi de nya benskydden runtom, vilket var lite mysko i två steg, han gick s-a-k-t-a framåt och lyfte bakbenen jättehögt, men sedan var det lugnt.
För att ta sej till sadelkammaren går man under  körbron till hörännet, ingen reaktion, och även träbron på väg till hagen lämnade honom oberörd. Det är ju annars en bra idé, att passera diverse mysko lydnadshinder varje dag, man kanske skulle lägga ut en presenning och lite bommar på väg till hagen också :)

Under veckan kör vi också över Mighty till nya stallet, det är lite bökigt att ha dom på två håll och det underlättar för både ridning och hantering att kunna ta in dom och ge dom lite mat före passet , i Nacka har jag ju bara bete och ingen stallplats. Egen ridbana och roundpen är ju också bra. Så tanken är att rapportera om arbetet med hästarna framöver, för Quinto som är ung handlar det om grundform lösgörande och styrka, och för Mightys del med sin goda bas skall vi koncentrera oss på ranchutbildningen ett tag, även om han är välskolad vill jag ha “allmänbildningen” i form av ranchmoment, lasso-och koarbete .

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Posted on: Tuesday, July 6th, 2010 at 10:37 pm

Posted in: Allmänt, Hästfunderingar

Tags:

Search