Cowboy Dreams

Sadla om till western!

Westernridning i Ungern!

Vid två tillfällen kan du som har lärt dej grunderna i westernridning åka med på en ridresa till Ungern och få möjlighet att finslipa dina färdigheter. I samarbete med Ide Travel har CowboyDreams tagit ridresekonceptet ett steg till, nu kan du börja din utbildning här i Sverige och åka på en påbyggnadsutbildning på en ranch med quarterhästuppfödning i södra Ungern! Jag var där i somras och såg flera av lektionshästarna tävla samt red några av dom.

Du rider två pass om dagen varav en lektion i en grupp om max 4 elever. Hästarna är mycket välutbildade quarterhästar på nationell tävlingsnivå.  De kan allt från galoppombyten till spin och reagerar på små fina signaler.
Vi går igenom och finslipar inverkan genom sits och tyngdpunkt, övergångar och tempoväxlingar, samling och balans samt hur du självständigt arbetar din häst i en ändamålsenlig form och förbereder den på sin uppgift. Ni ges också en inblick i de olika tävlingsgrenarna och hur de bedöms.
Vi har tillgång till både stor utebana med sjösand, och ridhus med reiningunderlag.

Dagens andra ridpass är en uteritt i nationalparken. En mycket speciell terräng med öppet böljande sandlandskap, klädda med gles skog och genomkorsat av fantastiska mjuka ridstigar som erbjuder flerkilometerlånga galopper. Hästarna är mycket säkra, pigga men inte heta och med mycket hög ridbarhet.

Förläggning är två-eller trebäddsrum  med dusch, toalett, kök, internetuppkoppling o plasma-tv. Enklare boendealternativ i sovsalar finns liksom möjlighet att leva indianliv i en riktig Tipi. På ranchen finns bar och restaurang, där den ungerska husmanskosten är given.  Där finns också pool vilket behövdes när jag var där i somras.

Datumen är 31 maj – 7 juni samt 18 – 25 juli. I priset ingår resa, transfer, ridning samt kost och logi på rancehn och en hotellnatt i Budapest. Anmäl dej direkt till och läs mer om anläggningen hos  Idetravel.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Posted on: Wednesday, November 24th, 2010 at 1:50 pm

Posted in: Tips

Tags:

Search